Loopbaanbegeleiding

Stresscoach Sint-Niklaas

Heb je werk, maar wil je graag meer structuur, minder stress?
of meer voldoening uit je job halen?
Of ben je toe aan een nieuwe stap in je loopbaan of carrière, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken?
Of ga je terug aan de slag na afwezigheid en ben je angstig of onzeker om terug te starten?
Wil je ontdekken wat je drijfveren zijn en welke jobs daarmee overeenstemmen?
Dan kan loopbaanbegeleiding een uitweg bieden.

Wij zijn gespecialiseerd in re-integratie na burn- of bore-out!

Wat houdt loopbaanbegeleiding in?

Loopbaanbegeleiding helpt je om een antwoord te vinden op je loopbaanvragen: hoe vind ik weer plezier in mijn job, zou ik gelukkiger zijn in een andere job… Eerst bespreek je tijdens een gratis, vrijblijvend gesprek in het loopbaancentrum je vraag en situatie. Op basis van dit gesprek, beslis je of loopbaanbegeleiding iets voor jou is. Is dit het geval, dan start de loopbaancoaching.

In een eerste fase bekijk je met je loopbaancoach wat je loopbaandoel is. Wat motiveert je, welke jobs passen bij je…? Via oefeningen en opdrachten krijg je inzicht in je kwaliteiten, competenties en wat je belangrijk of minder belangrijk vindt in je loopbaan. Daarna stel je samen een persoonlijk ontwikkelplan op. In je plan geef je aan welke stappen je moet ondernemen. Zo weet je niet alleen wat je wil, maar ook hoe je het kan bereiken. Tot slot overloop je met je loopbaancoach hoe je de begeleiding hebt ervaren en of je nog iets moet bijsturen. Heb je daarna nog vragen, dan kan je tot 12 maanden na het beëindigen van je loopbaanbegeleiding terecht bij je loopbaancoach voor een gratis nazorggesprek.

De 7 bronnen van arbeidsvreugde

De 7 bronnen van arbeidsvreugde
Kees Kouwenhoven

De vijf loopbaancompetenties

We hechten veel belang aan loopbaancompetenties.
Een loopbaancompetentie is het vermogen om een taak in je loopbaan met de juiste kennis en vaardigheden te verrichten. Door middel van bepaalde vragen kan je deze in kaart brengen.

Wie ben ik? Wat kan ik? => kwaliteitenreflectie

Wat wil ik? Wat drijft mij? => motievenreflectie

Welk soort werk past bij mij? => werkexploratie

Wat wil ik worden? => loopbaansturing

Wie kan mij daarbij helpen? => netwerken

Marinka Kuijpers

Loopbaancompetenties Marinka Kuijpers

Wanneer loopbaanbegeleiding volgen?

Wens je in je loopbaan een stap vooruit te zetten? Ben je uitgekeken op je job, of krijg je niet de nodige erkenning voor het werk dat je doet? Is er een slechte werksfeer? Je ervaart geen passie meer en je weet niet welk soort job je wel aanspreekt? Heb je een te hoge werkdruk, ervaar je stress of signalen van burn-out? Je wil minder werken, eventueel voor een opleiding of om meer tijd te maken voor het gezin? Kwam je terecht in een job onder je opleidingsniveau? Vind je het moeilijk om de juiste prioriteiten te stellen? Voel je je uitgeblust op je werk, ervaar je signalen van bore-out? Wil je weten welke competenties belangrijk zijn in je job en hoe je deze kan versterken? Heb je nood aan nieuwe uitdagingen? Wil je meer balans tussen werk – privé? Zijn er aanslepende situaties die je graag wil bespreken met je verantwoordelijke, maar je weet niethoe je eraan begint?

%

Van de beroepsbevolking heeft last van burn-outklachten

%

Van de werknemers is ontevreden over zijn job

Heb ik recht op loopbaancoaching
loopbaancheque

Wanneer heb ik recht op loopbaancheques?

Voorwaarden:

1. Om loopbaancheques te kunnen bestellen, moet je vanaf 1 januari 2020 minimum 7 jaar werkervaring hebben als werknemer of zelfstandige.

2. Vanaf 1 januari 2020 kan je om de 6 jaar een loopbaancheque bestellen voor 4 uur loopbaanbegeleiding en een loopbaancheque voor 3 uur.

 

Je woont in Vlaanderen, het Brussels gewest, een lidstaat van de EER of je bent vanuit de EER verhuisd naar Wallonië. Het is 6 jaar geleden dat ik de 1ste loopbaanbegeleiding volgde. 
Vraag nu je loopbaancheque aan door op de foto links te klikken!

Wacht niet langer. Maak nu je afspraak voor een gratis intakegesprek!